Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

diumenge, 22 de juliol del 2018

Esportiva al Xaragall del Foió

Escalada esportiva al Xaragall del Foió (Castellar del Vallès)


Juliol 2018


Avui he tornat al Xaragall amb la Mònica, que fa poc que ha començat a escalar, i jo que estic una mica magullat. Hem fet les següents vies:

Hem escalfat amb la Josep Maria Torras (IV+), molt bona via.



Enfila't al pi (V+): primera part fàcil, i amb una panxa a la meitat més tensa, però el problema es troba al sortir d'aquesta, amb poca presa. Recomanable.

La via del Dani (V): més fàcil que l'anterior, amb algun rom i un pas més fi a dalt de tot. Recomanable.

Insumisión (V): via curta i vertical, amb bona presa en general, i un pas més a bloc al començament. Recomanable.

Baixa Tensió (IV+): via facileta, tombada i amb presa. Recomanable.

Hòstia puta (IV): via amb un inici vertical, i després es tomba oferint una escalada d'adherència, més difícil del que sembla pel grau proposat. Recomanable.



Juny 2017

Torno al Xaragall, aquest cop amb els "deixebles" del grup d'entrenament del Magnesi, a fer una altra sortida a la roca, i amb el Jordi i la Camille que s'hi afegeixen, i ens deixen el seu material. Gràcies! El meu objectiu és fer repòs actiu, ja que porto una setmana escalant com si s'acabés el món. Així que avui hi ha poca xixa:

Cares de felicitat :)

Truski (IV+): via fàcil però amb un pas més complicat a la segona xapa, d'adherència i mans no prou bones, però factible. En general adherència i poc canto. Recomanable.



Kolokal (IV+): via molt fàcil, amb inici de bon canto i gran, en general preses romes i lleixes. Segona meitat conjunta amb la via Bombo infierno, de placa tombada amb regletes grans. Recomanable.



El Foió (V): via amb començament fàcil, i meitat vertical i fineta, amb un pas clarament més fi que la resta. Un cop superat, placa tombada amb bones regletes. Recomanable.

Via Mari (6a): a la dreta de l'anterior hi ha aquesta altra, que amb un inici conjunt amb la via Hu, es desvia cap a l'esquerra, encarant de cara una placa molt llisa, que suposa una secció molt fina d'uns 4 metres, amb preses finíssimes per mans i peus, de confiança, equilibri i col·locació. Això la fa dura pel seu grau. Recomanable.

Surferos i Herbetes (V): anem més avall, que ja comença a tocar el sol a la part esquerra de la paret, i munto aquesta via, molt fàcil en general, i amb un pas de mantle a l'inici. Recomanable.



Akira (V+): just a l'esquerra de l'anterior i amb reunió compartida, hi ha aquesta altra, molt divertida i quasi que diria que més fàcil que l'anterior. Ressalts amb bon canto i pas més vertical a dalt, amb fissures bones per xalar. Molt recomanable.



Josep Maria Torras (IV+): per acabar em poso en aquesta via, que té una vista que promet, amb una llastra-fissura ben gran on fer una bona bavaresa, primer amb presa invertida i després lateral, on s'hi enganxen les mans, i molt fàcil per practicar aquest tipus d'escalada. Molt recomanable.



Un molt bon matí amb moltes experiències i molt bona companyia! Escalades i riures, la millor combinació! Després, per acabar d'arrodonir la jornada, birres i granissats ben frescos a un bar del poble. Se us trobarà a faltar, magnesiers i magnesieres! Molt bon estiu!


Un plaer guap@s!




Maig 2017

Avui torno a escalar amb el Jordi (quan de temps, ja!), i els dos coincidim en proposar d'anar al Xaragall del Foió, aprop de Castellar del Vallès, una bona escola, molt apte per a iniciació, amb moltes vies (gairebé una quarantena) però molt curtes (10-15m), i on no hi toca el sol fins ben entrat el migdia. És un lloc fàcilment accessible, amb una aproximació curta però intensa, i amb un peu de via molt còmode, ideal per a portar-hi la mainada. 

Hi vaig anar fa un any exactament, i des d'aleshores s'ha netejat molt més el peu de via (jo diria que massa i tot). Es poden trobar ressenyes diverses i cròniques a Internet (1, 2, 3, 4, 5, 6), però malauradament no trobem el croquis enlloc. De tota manera, és molt fàcil identificar les vies, ja que moltes estan marcades a l'inici de la via, i a més tenim fins a 3 ressenyes impreses repartides pel peu de via. Al final del post us poso una actualització de les vies, que ja arriben a 39.

Ressenyes del sector a peu de via

Així doncs, avui és un dia per fer moltes vies, i provar les vies difícils de la dreta de tot, ja que l'últim cop que hi vaig venir encara no tenia el grau per fer-les. Avui, però, ja són al meu abast. Això és el que he fet:


Sardanes i ranxeras (IV): via molt fàcil amb mans entre bones i romes, i trams d'adherència. Recomanable.

Pel centre del ventre (6a): via fàcil amb pas més complicat de col·locació i equilibri a la primera xapa, dur de pelar però si t'ho mires bé es fa. Recomanable.

Drac (V+): via fàcil que comença en un petit bombo, i la part de dalt és plena de regletes bones. Molt recomanable.

Nanu (6a): via fàcil amb un passet més fi a la meitat, de mirar-s'ho una mica més. Molt recomanable.

Posa't d'esquena que fas pena (6b): via dura de continuïtat sobre regletes en lleuger desplom, i una mica de bloc. Molt recomanable.

Rastafury (6c/+): semblant a l'anterior, amb un passet molt fi a la part de dalt. Aquí cal més pila i força explosiva, però es van trobant les preses (hi ha molt de magnesi). Molt recomanable.

Sin teta no hay paraíso (6a): via fàcil sense gaires problemes, com a molt al superar una panxeta, però s'arriba bé a les mans. Recomanable.


Carmeta (6b+): via dura amb un pas bastant fi a la part de dalt, on falten mans a l'esquerra. Jo no li veia el pas, fins que he decidit passar de presa a l'esquerra i directament he anat a la regleta lateral de la dreta, amb la mà esquerra, i després he canviat. Molt recomanable.

La vila del Pingüí (6b): via també dura, però es va fent, amb algun pas bastant llarg. Molt recomanable.

No és el que pareix (6a+): via més dura del que sembla (o potser és que ja estic cansat), sobre grans regletes però en lleuger desplom, va en diagonal cap a l'esquerra. Molt recomanable.

I fins aquí el matí, amb tot encadenat, i un fart de vies fetes. Salut!



Maig 2016

Quan vaig venir l'any passat amb en Marçal vam fer aquestes vies:

El quinto de al lado (V)

Bombo inferno (V+)

Puja els peus, cony!! (6a)

The Who (6a)

Calcetes liles amb encaix (6a)

Quin Tomàs (6a)

Aquelles meravelloses dones!! (6a+)

Posa't d'esquena que fas pena (6b) no encadenada




Llista de vies (actualització juny 2017) *vies encadenades en negreta



1) Hostia puta IV
2) Slap Attack V+
3) Viote's Truski IV/+
4) Pel centre del ventre V+/6a
5) Sardanes i ranxeras IV
6) Poder demente V+
7) El quinto de al lado V
8) Kolokal IV+
9) Bombo Infierno V+
10) Puja peus cony!!! 6a
11) Drac V+
12) Nanu V+/6a
13) El Foió V
14) Via Mari 6a
15) The Hu 6a
16) Via Anna V+
17) Sado V+
18) Akira V+
19) Surferos i Herbetes V
20) Calcetes liles amb encaix 6a
21) Quin Tomàs!!! 6a
22) Josep Maria Torras IV+
23) Enfila't al pi V+
24) La via del Dani V
25) Baixa Tensió IV+
26) Insumisión V
27) Sin teta no hay paraíso 6a
28) Balconlandia V+
29) Aquelles meravelloses dones!! 6a+
30) La vila del pingüí 6b
31) Carmeta 6b+
32) Picaferro A2 (fissura desequipada)
33) Rastafury 6c/+
34) Mossos go home A2 (fissura desequipada)
35) Posa't d'esquena que fas pena 6b
36) No és el que sembla V+/6a
37) No és el que pareix 6a+
38) No és el que és 6a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada