Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dilluns, 28 de maig del 2018

Esportiva a Céllecs (Òrrius)

Escalada esportiva a Céllecs (Òrrius, el Maresme)



Mapa dels sectors de l'escola de Céllecs

Maig 2018

Sectors Chikimonki i Contravent

Avui torno a Céllecs, després de més d'un any, amb el Situ i el Bertu, a fer una mica de "domingueo". Anem al sector Contravent, on tenia moltes ganes d'anar. Fem les següents vies:

19. Chikimonki (6a): fem aquesta via per escalfar, a la dreta del subsector Contravent. Via molt curta de placa d'adherència una mica tombada, passos fins d'equilibri i adherència granítica. Recomanable.


15. Pibe mongo (6b+): em poso en aquesta via, sense saber gens el que em trobaré. Ni el Situ ni el Bertu l'han vist escalar mai, i m'avisen que segurament serà xunga. Però decideixo provar a veure què.. A la meitat té un pas molt dur, sense preses de mans, on no he sabut què fer i he anat una mica per la dreta, trepitjant la via Placa negra. Després he tornat a la línia i l'he acabat passant pel desplom. Si hi ha una manera de fer-la recta essent 6b+ no sé quina és. Recomanable.

9. Decisió d'en Txacu (6a): comença a dalt del bloc, té un pas força dur a l'inici, però m'ha sortit, i la continuació és més fàcil. Recomanable.

sense nom (6a): via entre la Juanito Jamones i la Decisió d'en Txacu (no ressenyada), que va pel mig d'una placa desplomada, amb bona presa i passos molt divertits, atlètica però tècnicament senzilla. Molt recomanable.

10. Delirium tremens (6b): acabo amb aquesta via, que ja han fet els companys, i me la trec amb força soltura, passos molt guapos, variats, una mica físics i també tècnics. M'ha agradat molt. Molt recomanable.




Març 2017

Avui toca conèixer una zona nova, gràcies a la insistència de la Tere. Últimament estic tocant molt de granit, serà que li estic trobant el gustet.. El de Céllecs és una escola molt gran amb una desena de sectors, una mica dispersos, que es concentren en 3 zones principals: Roques Noves, Contravent, i Céllecs (on anem avui.

Sector Placa





9. Tos de gos (V): comencem amb aquesta via, que es veu interessant des de baix. Però interessant no sé si seria la paraula.. Jo diria trasbalsador. Perquè hi ha un pas d'adherència pura i dura, sense mans, res, en que has de confiar en els peus, que tampoc són espectaculars, ni molt menys, i pujar un parell de metres mig tombats i per acabar-ho d'adobar amb un aleje.. déu-n'hi-dó com he patit..en un quinto! Recomanable.

17. Mingomaniac (V+): una altra via tombada, que és veu més senzilla, tot i un pas de panxa amb gens de peus. Ha resultat ser molt guapo, totalment factible fer-lo pel mig, aprofitant-se de la fissura i escalant de costat, fins a pujar peus molt amunt. La resta és d'anar fent amb més o menys presa, pel mig és més finet, però molt xulo. Molt recomanable.

18. ??? (IV+): una via de l'estil de l'anterior, però que té una entrada directa molt difícil. Tant que nosaltres hem entrat per la dreta, i després ja et poses a la via. Passos fins de placa tombada, però sense problemes. Recomanable.

20. ??? (6a+/6b): a sota de les anteriors parets hi ha un bloc amb unes quantes vies, les reunions de les quals es poden veure i accedir des de dalt. A l'esquerra de tot hi ha aquesta via, curta i que travessa una panxa. S'entra per l'esquerra, amb bonics passos, fins a superar ràpidament la panxa i sortir amb molt bones preses. Molt recomanable.


Sector Ful d'Estambul



Just a l'esquerra de La Placa hi ha aquest altre tros de paret, molt interessant:

Situació de les vies del Ful d'Estambul

5. Simioterapia (6a): comença a una cova i segueix una mica cap a l'esquerra. Molt bones mans en general, i de seguida arribem a la reunió. Curta però divertida. Molt recomanable.

6. Ful d'Estambul (6b): just a la dreta hi ha aquesta via, molt interessant.. Entrada que ja comença amb un pas una mica dur de bloc, que es pot fer de diverses maneres. Després superar un sobresortint amb poques mans, fins a posar-se a sobre. I finalment superar un tros desplomat i sortir per dalt amb poques mans, fent una petita travessa a l'esquerra. Excepcional via. A la primera no l'encadeno, perquè no trobo la regleta a dalt, però a la segona surt sense problemes. Molt recomanable.

7. Brecs de cerebelo (6a/+): i a la dreta de tot hi ha aquesta altra, amb una entrada rara, i la resta canto generós i fissura per fer en bavaresa. Molt recomanable.


I fins aquí el dia a Céllecs, ha estat realment interessant l'escalada a aquest racó de granit. El proper dia toca conèixer el Contravent, que sembla ben guapo. Fins una altra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada