Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dilluns, 16 d’octubre del 2017

Esportiva al Torrent del Misser

Escalada esportiva al Torrent del Misser (Montserrat)

23/9/17

El Torrent del Misser és una petita i tranquil·la zona de la cara sud de Montserrat entre el Clot de la Mònica i les parets de Collbató, on hi ha tant sols tres sectors amb diferents dificultats i amb una aproximació bastant curta, on hi trobarem un total de 36 vies. Les ressenyes es poden trobar a la guia de Montserrat Cara Sur. Per arribar-hi el més recomanable és deixar el cotxe a l'aparcament del carrer Graus de Collbató i agafar el camí en direcció al Clot de la Mònica. Uns 400 metres abans del camí d'accés a aquest sector trobem el del nostre, que s'endinsa al costat d'una riera seca i on trobarem marques blaves més endavant.

*Els números de les vies que marquem abans del nom corresponen amb el número de la guia del Luichy.


The Mama's and the Papa's esquerra

Petita placa amb dotze vies de baixa dificultat (cinquens majoritàriament), entre 10 i 30 metres, i orientades al sud completament.

(4) sense nom (V, 10m): comencem per aquesta, per equivocació. Curta i fàcil, i amb l'equipament una mica antic i rovellat. Recomanable.

(5) sense nom (V+, 30m): seguim amb aquesta, que és la que volíem fer. Més llarga i amb algun pas més duret, sobretot abans d'una de les panxes. Recomanable.



(9) Iaia iaia (6b, 20m): i anem cap a la dreta a fer aquesta altra via, amb la intenció de tibar més. La via és xula, però sembla que no he escalfat prou i estic en una mica baixa forma, perquè la panxa se'm resisteix i no trobo les preses correctes. Demano descansar i  m'ho miro una mica més. Després ho torno a provar i surt, però demana una tibadeta. Haurem de tornar a entrenar... Queda pendent. Recomanable.

Deixem aquesta paret per anar a la de la dreta a tibar una mica més.



The Mama's and the Papa's dreta

Diverses parets que complementen l'anterior, amb  una quinzena de vies, de més dificultat (6b's principalment) però més curtes, entre 10 i 23 metres. L'orientació és sud-oest, excepte les quatre últimes vies de la dreta, que són sud.

(7) sense nom (6b, 23m): hi tornem amb un altre 6b, que té un pas bastant dur una mica després de l'inici. No el veig d'entrada, així que em penjo i m'ho miro. Avui no és el meu dia. Però trobo una laterals bastant bons, i ho provo i em surt, i després finura d'anar fent. Un altre dia caurà. Molt recomanable.



(5) Mr. Danger (6b, 20m): pugem cap a la dreta per fer aquesta via, molt curta i amb poc tema. Algun pas aïllat més dur, però és que gairebé no dóna temps a posar-se en matèria. Surt sense gaires problemes. Recomanable.

(9) Llunàtics (6b, 15m): tornem més avall i fem aquesta altra, que es veu xula. L'inici és una placa fàcil, i quan comença el petit desplom apareix un festival de foradots per fruir, un cop es torna a posar vertical s'acaben i la via gairebé també, així que la diversió dura poc. Molt recomanable.



(14) sense nom (6b, 23m): encara en tinc més ganes, i demano que m'assegurin per fer aquesta via que hi ha a la dreta de tot. Des de baix no sembla gran cosa, i de fet no és gens cosa. Només té l'entrada, en que t'has de col·locar cap a l'esquerra després de la gran obertura, i la resta és una grimpada sense gens de color i amb xapes antigues i allunyades. Gens recomanable.

Així que plego, amb un matí bastant aprofitat, tornant a poc a poc a l'hàbit dels 6b's. El més interessant del petit sector es troba a la part dreta, sens dubte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada