Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dijous, 21 de juny del 2018

Esportiva a Collsuspina

Escalada esportiva a Collsuspina (Moianès)



Collsuspina és una zona d'escalada que es troba al terme municipal del mateix nom, a la comarca del Moianès, i concretament a prop de les antenes de comunicacions que hi ha al Puigsagordi. La zona està formada per tres sectors d'escalada de roca calcària, que li diuen "el petit Frankenjura", ja que recorda a aquesta famosa zona d'escalada. En primer lloc, el sector principal, anomenat Creu de Castellar (al mig del mapa); en segon lloc la Visera (a la dreta al mapa); i per últim un sector anomenat popularment Can Fàcil (a l'esquerra al mapa). Per accedir-hi es pot fer des de la carretera N-141c o bé des de Centelles, per la pista que va a la via ferrada. L'equipament és a base de parabolts i químics.

https://xclimb.files.wordpress.com/2012/05/acces1.jpg
Mapa de Xclimb

A la Creu de Castellar és on hi ha més vies i més varietat de graus i tipus d'escalades. Hi ha ben bé unes 60 vies, entre el V i el 8b, amb predomini dels sisens alts i els setens. Escalada tècnica i física, vies curtes i explosives, amb alguns passos a bloc. Es troba orientada a l'oest i el nord-oest.
A la Visera hi trobem una paret desplomada amb unes 10 vies de grau alt (entre 7a+ i 8a+). Està orientat a l'est. No hi hem estat.
A Can Fàcil hi trobem més vies, ben bé unes 20 vies o més, i els graus són més baixos, des de IV fins a 7a+, però amb predomini dels cinquens i els sisens. Es troba orientat al sud. Hi hem estat, però encara no hi hem escalat.
Podem trobar més informació a Internet, sobretot en aquest bloc, on també hi ha unes altres ressenyes i d'on hem extret el mapa de situació.


Ressenyes de la Creu de Castellar:





Juny 2018

Avui torno a la Creu de Castellar, aquesta vegada amb el Situ, a fer una matinal. Fem les següents vies:

2. Curset (V+): fem aquesta via per escalfar, amb bona presa i molt curta. Recomanable.

1. Marmota (6a+): a l'esquerra fem aquesta altra, amb un pas més apretat a l'inici, i després vertical i bon canto. Recomanable.

3. ?? (6b+): ens posem en aquesta via essencialment bloquera i de força de dits, on el més complicat es troba a la part de dalt, uns passos abans de la reunió. Surt al tercer o quart intent. Molt recomanable.

5. Ying (6a+): via amb passos de presa bona i no tant bona, buscant una mica l'equilibri i passos llargs. Recomanable.

6. Yang (6b): entrada desplomada però amb canto, placa fina i passos de desplom complicats i tècnics, també d'equilibri, i final exuberant. Molt recomanable. Surt al segon intent.

Em poso a la via 32. ?? (7a+/b) (entre la Albert Fede i la Ocellets) pensant que faig la Albert Fede, i a la meitat de la via he de baixar perquè no sé ni per on agafar-me de la placa llisa sense res de res.

33. Ocellets (6b): acabem amb aquesta via, que té un inici desplomat, físic però amb bona presa, i una segona part de placa fina i amb passos llargs. Molt recomanable.



Maig 2018


Creu de Castellar

Avui al matí amb el Joan i la Serena hem fet les següents vies:

13. Puta (V+): via fàcil, amb bona presa, però amb una panxeta al final, de tibar de bones preses. Recomanable.

7. Edu Free (6a+): avui la via estava una mica mullada. Jo l'he fet des del terra, amb la primera cinta passada. Entrada molt apretona, fins arribar a la bona presa. Final de panxa però amb bona presa. Recomanable.

9. Stroff (6b+): via molt dura després de xapar la primera cinta, passos físics i tècnics, per evitar una porta increïble. Després més fàcil i altre cop pas dur per travessar la panxa. Encadenada al segon intent. Molt recomanable.

10. Esquirol (6a+): via de diedre final desplomat, força xula, amb passos llargs. Recomanable.

15. Esparver Rosa (V+): la primera cinta és molt amunt, però és fàcil. Primer en diedre i després en xemeneia, fàcil i divertit. La reunió és d'un sol punt, però es pot fer a la que queda a l'esquerra. Recomanable.

14. Cercant el gest (6a+): via morfològica i tècnica, on el més difícil és passar la gran panxa. Recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada