Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dissabte, 30 de juny del 2018

Via Cerdà-Riera a La Bandereta

Via Cerdà-Riera a La Bandereta (Ven-Suri-Ven) a Agulles (Montserrat)
6a, 140m

12/4/18

Feia molt de temps que tenia aquesta via a la llista de preferides, fins el dia que el Situ em va enviar la ressenya per proposar de fer-la. Ràpidament li vaig dir que és clar! i només va faltar triar el dia.


Característiques i informació general

Oberta per J. Cerdà i J. Riera (maig 1958)
Dificultat: 6a
Llargada: 140 metres
Equipament: equipada sobretot amb claus. Reunions de parabolts, menys la primera (alzina)
Material necessari: 14 cintes exprés, bagues per savines, i opcional joc de fissurers i/o friends mitjans
Orientació: Nord-oest
Grau d'exposició i compromís: Baix
Valoració: Molt bona
Temps emprat: 3:00 hores




Aparcament i aproximació: deixem el vehicle a l’aparcament de Can Massana i prenem el GR-172 direcció al Monestir. Agafem cap a la dreta la pista que duu al Coll de Guirló, i abans d'un gran bloc prenem un corriol (fita poc visible) que puja cap a l'esquerra, a voltes per camí a voltes per canal, fent ziga-zagues fins al peu de via, ben visible. 25 minuts.


Ressenyes

Podem trobar la ressenya al blog d'Escalatroncs, entre d'altres.

https://escalatroncs.com/wp-content/uploads/2010/07/ven-suri-ven1.jpg
Ressenya d'Escalatroncs

Ressenya de Fent Vies


Descripció de la via

La Cerdà-Riera és una via de tall clàssic, que manté l'essència de l'equipament original, on sembla que només s'han afegit les reunions de parabolts. El seu estil clàssic també el trobem a la graduació, que és proposada a l'antiga, és a dir, collada. La via té molt d'ambient, seguint una lògica espaterrant per diedres, fissures, i una xemeneia final. L'elegància d'aquesta via fa que sigui molt repetida, i això es nota a la roca, que presenta una sobamenta considerable en alguns punts. L'estat dels claus, però, tenint en compte això, és força acceptable, i n'hi ha en gran quantitat, així que no hi ha gaires motius per patir massa. Al contrari, l'escalada esdevindrà molt divertida!


1a tirada (IV, 25m): començo jo i primer col·loco un alien croc i una mica més amunt un tascó del 6, i després ja grimpada fàcil per terreny terrós, fins arribar a un gran arbre, on hi ha una reunió amb anella (còmoda).



2a tirada (V+, 35m): hi va el Situ, i a poc metres hi posa un alien vermell, perquè el primer clau està força lluny, i la roca està bastant polida. Després segueix el diedre xapant els claus que hi ha, sense posar res més. Reunió còmoda. Tirada molt bona.



3a tirada (6a, 30m): hi torno jo, en aquest llarg de fissura en diagonal cap a l'esquerra, amb molts claus, molts. Algun té llaçat un cordino en mal estat (preveure cordino). Poc a poc vaig avançant fins que la paret es tomba i arribo a la reunió (bastant còmoda). Molt bona i amb ambient.



4a tirada (IV+, 45m): li toca al Situ i a poc metres de sortir col·loca un alien, abans de xapar el primer clau, i després s'endinsa en el diedre que més amunt es fa xemeneia i va xapant savines de tant en tant, amb passos molt guapos de xemeneia ampla. A l'últim es desvia cap a la dreta per terreny fàcil, fins arribar a la reunió, 5 metres abans del cim. Genial!




5a tirada (III, 5m): només queda una fàcil grimpada fins al cim, que es pot empalmar amb l'anterior llarg.



Descens: ràpel de 40m a la cara sud que ens deixa al canal de la Figuereta (podem baixar fent 3 ràpels). Nosaltres preferim baixar caminant, seguint en tot moment un corriol amb marques vermelles que ens porta fins al Pas de la Portella, fent alguna desgrimpada amb cordes fixes. Uns 30 minuts.




Valoració general

Una via que et deixa amb molt bon regust de boca, per la seva essència clàssica, perquè cada tirada té encant (menys la primera, de tràmit), i molt ràpida de fer. I perquè té ambient, tot i la relativa facilitat del grau, i ens ofereix unes vistes a Agulles impressionants. Molt i molt recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada