Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dissabte, 10 de novembre del 2018

Escalada i platja a Calella

Escalada i platja als rocòdroms de Calella




Actualització: novembre 2018

Avui hem tornat a Calella, aquesta vegada amb la Serena, que ens fa d'amfitriona, i el Benoit. Avui, però, hem anat a un altre lloc.

Roca Grossa (Platja Rocagrossa)

Aquest rocòdrom a l'aire lliure es troba als túnels de sota la carretera, entre la platja de Rocagrossa i el càmping del mateix nom. Podem deixar el cotxe a l'aparcament que hi ha al mirador, just a sobre, i baixar per les escales. Aquest lloc restava abandonat amb vies antigues i molt deteriorades, i recentment un grup d'escaladors han equipat vies noves, amb l'ajuda del GEM, i han fet una feina molt bona. S'aconsella desmuntar de segon les vies que van pel túnel.

Ressenya de Xavi Gelpí

Trobem les següents vies (en negreta les fetes):

Paret dreta: 

- Placa (6a): va per la placa de la columna, amb bones preses. Recomanable.


- Via verd fluorescent recte (6c): va per l'extrem dret del túnel i passa l'aresta seguint recte. Compte amb el fregament de la corda amb la pedra. Recomanable.


- Via verd fluorescent esquerra (aresta) (7a): inici conjunt amb l'anterior, però a l'aresta segueix les regletes fent talonatges. Molt recomanable.


- Via degotalls (7a): comença al mig de la paret, amb bones preses, fins arribar a les grans preses que imiten degotalls, col·locats en diferents posicions, i va en diagonal cap a l'esquerra. No encadenada



- Via blava fins a R1 (7b) ; fins al donut (7b+/c)

- Via verda fins a R1 (7a/+) ; fins a R2 (7b) ; fent tota la volta (7b+)


Paret esquerra:

- Via verda (nanses) (6c+): primera part de preses bones amb algun pas més dur (a la lleixa) i quan comença el desplom trobem unes nanses espectaculars. Fem la reunió allà on acaben les nanses verdes. Molt recomanable.




Actualització: novembre 2018

Far de Calella (Cala La Vinyeta)

Avui hem anat a un lloc diferent, a passar el dia tot banyant-nos a la platja, prenent el sol, escalant, fent acroioga, etc. Feia temps que havia sentit a parlar d'un rocòdrom a l'aire lliure i al costat de la platja, a Calella de Mar. Un rocòdrom públic i gratuït, reequipat pel GEM (Grup Excursionista Malgratenc).

La paret de formigó compta amb més de 20 vies fetes amb preses artificials i forats al ciment, que van del IV grau al 7b+. També hi ha algunes vies per fer en artificial. Per arribar-hi cal deixar el cotxe en un pàrquing al costat de la carretera N-II, venint de Calella, després d'un indicador al Far, passat un revolt, trobarem un camí a mà dreta. Podem aparcar baixant a l'esquerra o si està ple més endavant. Només caldrà baixar en direcció a la platja i després del túnel trobem la paret i la cala La Vinyeta. L'alçada de les vies no sobrepassa els 20 metres, i tenim vies a la paret vertical i als desploms que formen els ponts.

Vista de la paret des de la platja


Pel que fa a l'equipament trobem una mica de tot, hi ha algunes vies re-equipades amb químics nous, i altres que conserven els antics. Això no obstant, les reunions semblen totes re-equipades fa un temps. Alguna via té la primera assegurança força lluny.

Pel matí la cala s'omple de banyistes, i quan hi vam anar nosaltres encara més, perquè la marea s'havia menjat mitja platja. El més recomanable per anar-hi és a la tarda, ja que els banyistes marxen i només queden els escaladors. Això en època d'estiu. La resta de l'any imagino que no hi deu haver gaire gent.


Ressenyes del GEM

[ressenyes+far+de+calella.jpg]
Ressenya del GEM

Trobem les següents vies, d'esquerra a dreta, mirant la paret (en negreta les fetes):

- via no ressenyada 6a+?: comença en el diedre que forma la roca, i segueix per la paret passant per una xorrera. Passos llargs i tècnics.
- Magic Line 6a: comença a sobre la roca, fàcil, de continuïtat.
- Som i serem 6b: comença ja al terra, bones preses i pas final per l'esquerra del volum.
- Apretones hormonales 6c: via de preses i forats a la roca, amb un pas més fi cap a la meitat. No encadenada.
- Alè de mar 7a: placa amb forats, passos allunyats, tècnics i de pila. Difícil a vista. No encadenada.
- GEM 7b+ (túnel)
- Estàs penjat!! 7b+/ 7c (túnel)
- Àcid làctic 7b
- Sempre Amunt 6c
- Tira'm la canya 6c: via tècnica amb passos llargs i algun lance, molt guapa.
- sense nom 6b: via de químics nous, amb passos molt entretinguts.
- La Nudista 6a: bona via i entretinguda, amb algun pas dinàmic.
- Sikacoloca V+: un altre cinquè de bones preses.
- MilColors V+: via bastant bona, amb un pas més finet.
- Desbroceator V: moltes preses, amb un pas d'equilibri a l'inici.
- Feliciano IV: via més fàcil de la paret, amb moltes preses i grans.
- Eskalella V: via amb moltes preses i bones, força fàcil.
- Mdma V: via amb algun pas més difícil.
- Per l'Onclu V: via de dificultat mantinguda.
- Cobrem per hores V
- La Sargantana 7a+ (túnel d'entrada)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada