Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

diumenge, 23 d’octubre del 2016

Esportiva a Penya Senyal

Escalada esportiva a Penya Senyal (Garraf)
23/10/16

Aquest diumenge teníem previst fer una via llarga al Pic del Martell. La possibilitat de ruixats ens ha fet canviar d'opinió i hem decidit anar a conèixer el sector d'esportiva de Penya Senyal, a les Botiges de Sitges, molt aprop de Castefa. El sector es troba molt fàcilment, passant per les Botigues de Sitges i en direcció a la urbanització "Garraf II", i al final del carrer Eramprunyà es pot aparcar. L'aproximació és molt ràpida, seguint les torres d'electricitat. 

El sector té 27 vies en total, des de V+ fins a 7b, i predominantment sisens. Vies de roca calcària, entre els 12 i els 25 metres. Orientació SO, ideal pels dies de fred. Nosaltres ens hem torrat amb la solana que queia. Roca bastant bona pel meu gust, amb diversitat de preses i formes de la roca. Podeu trobar la ressenya a la guia Hotrock.

La impressió que m'ha donat el sector ha estat mitjanament bo. Les vies estan bé, amb el grau una mica apretat en general. L'equipament està en bon estat, excepte algunes peces que estan una mica rovellades. El peu de via és còmode en alguns llocs i accidentat en altres. Les vistes al mar són agradables, trencades per les urbanitzacions i els cables de les torres elèctriques. Tot i això el racó és maco.

"Boniques" vistes al mar des del sector


Hem fet les següents vies:

The end is the begin (V+): Una de les vies més fàcils del sector, ideal per començar a escalfar, tot i que plou calda fa ja. Solarium gratis. Va per l'esquerra d'un diedre, seguint la placa, però donant peu a utilitzar l'altra paret. Recomanable.


 Javi superant una repisa de la via The end is the begin


De l'úter vingueren i de la via ens tragueren (6b): Hem continuat accidentalment per aquesta via, degut a que no trobàvem la segona xapa de la via nº 13. No obstant, ens ha semblat una via interessant. Dura, però interessant. La seva complicació ve donada per la successió de passos fins, amb poques i males mans o pocs i mals peus. Comença suau però la segona meitat és dura i et fa tibar bastant de braços, fent passos força explosius. Alguns d'ells molt bonics. Queda pendent per encadenar. Bastant recomanable, tot i que hem patit molt.


Barallant-me amb la part dura de la via

Nº 13 (guia Hotrock) (6a+): La via de més a la dreta del tros de paret, ens ha fet una mala jugada, ja que no aconseguíem veure la segona xapa un cop començada. Des de la via no es veu, ja que queda amagada a la paret de l'esquerra d'un minidiedre (just al pas de la primera foto). La via també té un pas clau complicat on s'ha de superar una repisa que queda molt amunt, amb mans bastant precàries i un peu molt petit, una mica abans de la R. El supero amb un pas d'aquells de fe, que en diuen, després de mirar-m'ho bé tot descansant (també queda pendent per una altra ocasió). Bastant recomanable.

 Jo després de xapar la segona peça "amagada" a la via nº 13

 
 Més amunt de la nº 13, abans del pas clau, amb un detall al cel


Nº 7 (6a+): Bastant fosos, decidim fer la última via del dia. Amb una entrada de bloc bastant explosiva, la via t'exigeix mirar-te bé els seus passos i trobar les preses correctes per anar progressant. Entrada dura i continuació més suau fins a la reunió. També queda pendent per un altre dia. Bastant recomanable.

 Javi en dos moments de la via nº 7

I fins aquí el calorós i complicat dia al Garraf. Segur que tornarem un dia o altre!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada