Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dissabte, 11 de març del 2017

Esportiva a la Penya Roja (La Riba)

Escalada esportiva a la Penya Roja (La Riba, Alt Camp)
5/3/17

Ens despertem al pàrquing de la zona de bloc del Clot d'en Goda emocionats i amb moltes ganes d'escalar, i després d'un bon esmorzar sortim del nostre agradable cau i anem a buscar les parets de la Penya Roja. Vaig tan il·lusionat que no me n'adono que no anem per bon camí. Després de fixar-nos-hi tornem a la carretera i veiem el pàrquing del sector una mica més amunt. A baix, a l'altra banda del riu, les restes del molí, i just a darrera i a dalt, la imponent Penya Roja.

Normalment (llegim a la guia) el riu es pot travessar sense problemes, ja que té poc cabal. Però avui baixa ben ple d'aigua (el dia anterior ha plogut força), i ens resulta impossible traspassar-lo sense mullar-nos els peus. Així que ens descalcem i creuem a peu, molt a poc a poc i amb compte, que la cosa baixa amb força. L'aigua està tan gelada que no ens sentim els peus, però arribem a l'altra banda amb uns peus nous. Després d'una pujadeta, arribem ràpidament a peu de via, i comencem a escalar pel primer quinto que trobem. Quines ganes!
Això és el que hem fet:

HLM (15m, V): via molt fàcil i curta ideal per escalfar. Bona presa i adherent, una mica punxeguda i tot. Recomanable.

Yak (15m, 6a, orientat de V+): via molt fina i plaquera, amb passos força exigents pel grau que marca (V+). Ni de bon tros penso que ho sigui. Obliga a fer certs passos molt exigents, sense deixar-te pràcticament ni descansar. Recomanable.

L1 Tirate que está bajito (15m, 6a) + L1 Fisurebols (15m, 6a): veig aquesta línia i em fa bona pinta. Comença amb un primer llarg vertical però amb bastanta bona presa, arriba fins a una repisa i aquí he enllaçat amb una altra tirada d'una via molt xula amb una gran fissura, que et fa escalar utilitzant aquesta i amb tècnica de diedre, fins a una altra reunió intermitja. Molt recomanable.

GEAM (15m, V): tornem una mica més a l'esquerra per fer algo més fàcil, i aquesta via ho és. Curta com les seves veïnes, ofereix una escalada entretinguda, amb bones preses de tot tipus (forats grans, regletes, etc). Molt recomanable.

Primordials (15m, V+): just a la dreta hi ha aquesta altra, una mica més difícil que l'anterior, amb un pas una mica delicat de travessa, però amb bon canto. Molt recomanable.

La Directíssima & Directa (30m, 6a+): més avall hi ha una via que m'ha cridat molt l'atenció, ja que he vist i he pogut fotografiar un escalador mentre la feia. Així que pot ser una bona manera d'acabar la jornada, i m'hi poso. La línia està totalment magnesiada pel pas de les repeticions, i comença vertical i es va desplomat lleugerament. Es veu canto, però la cosa impressiona des de baix. La seva escalada és emocionant, d'una presa a una altra, amb molta continuïtat, i que requereix algun pas més de col·locació o de tibar-li més, però es gaudeix metre per metre. Recomanadíssima!Ha estat un dia esplèndid i especial, gaudint d'aquest racó tranquil, preciós i allunyat del tràfec. La zona m'ha agradat molt, bona roca i bones vies. Llàstima que no ens hi puguem quedar més.. Però fins una altra!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada