Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

diumenge, 23 de setembre del 2018

Esportiva a Abella de la Conca

Escalada esportiva a Abella de la Conca (Pallars Jussà)


Abella de la Conca és una petita vila i municipi del Pallars Jussà, actualment amb molts pocs habitants i amb moltes cases en ruïnes, fet que li dóna un caràcter una mica inhòspit. Per altra banda, és una zona amb moltes muntanyes i on s'hi ha anat desenvolupant l'escalada fins al dia d'avui, que compta amb un bon grapat de sectors d'escalada esportiva i també de vies llargues.

Pel que fa a l'escalada esportiva, podem comptar una desena de sectors, amb més de 160 vies, amb predomini del sisè i el setè grau. Molts sectors estan encarats al sud, però s'hi pot escalar gairebé durant tot l'any, ja que també hi trobem diferents orientacions de les parets, tot i que a l'estiu hi acostuma a fer força calor. Hi trobem unes muntanyes i parets molt espectaculars, a destacar, per exemple, el Forat dels Lladres o la paret desplomada d'El Canyon.





Setembre 2018

En la nostra primera visita hem triat les parets plaqueres del sector Església, on hi ha un bon grapat de sisens, però també alguns cinquens. Per arribar-hi es recomana deixar el cotxe a la vora de la carretera, just abans d'arribar al poble, però millor no aparcar als trams asfaltats, ja que estan reservats per als seus habitants. Aquest sector està orientat al sud, i li toca el sol gairebé tot el dia, però en aquesta època ja no fa tanta calor i hem pogut escalar sense fregir-nos. Cal assenyalar que a la guia Lleida Climbs no hi ha ressenyades unes quantes vies que hi ha entre la nº 22 i la 23.

Vistes del sector Església des del pàrquing

Sector Església

Pre-Skool (V/+, 32m): via que discorre per un diedre fissurat, però que et fa navegar anant de la placa a la fissura diverses vegades. Grau una mica apretat. Recomanable.

Miralepa (6b+??, 32m): via just a la dreta de l'anterior, que té una secció de passos molt durs pel grau proposat en un tram molt vertical amb presa molt petita i roma. Encadeno no sé com. No us fieu. Recomanable.

Conca i Bella (V+, 25m): via que va fent esses per una placa amb forats i fissures, generalment molt bones i bones, però amb alguns passos llargs. Molt recomanable.

Ecodharma (6b, 30m): la via va a buscar una cova bastant gran, i després surt cap a l'esquerra per placa. Grau encertat. Xapes col·locades molt separades, preveure cintes llargues i molt llargues. Molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada