Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dimarts, 2 d’octubre del 2018

Esportiva a Sant Romà de la Clusa (Berguedà)

Escalada esportiva a Sant Romà de la Clusa (Vilada, Berguedà)


Zona d'escalada entre les poblacions de Vilada i Castell de l'Areny, al Berguedà, que inclou una sèrie de sectors dispersos i propers al poblet de Sant Romà de la Clusa, com són l'Hereuet, Rossinyol, Quart Minvant, Quart Creixent, la Talaia, els Racons, Can Fàcil i la Dent. La roca de la zona és un calcari atípic que presenta diversitat de preses: forats, regletes, fissures, roms, etc. Les vies solen ser físicament exigents i amb alguns passos aïllats a bloc, i la graduació és apretada però no en excés.

Aquestes parets es van començar a equipar a mitjans noranta gràcies a un grup d'escaladors que es van agrupar i van crear el Club d'Escalada Castell de l'Areny (municipi del qual pertany Sant Romà de la Clusa), i això s'ha traduït al cap dels anys en un total de 170 vies esportives repartides en els 9 sectors.

Per arribar-hi és més recomanable anar-hi per la pista que surt des de Vilada en direcció a Sant Romà de la Clusa (senyal indicadora), i no per on recomana la guia Berguedà Vertical ni l'aplicació de mòbil: la que proposem és més ràpida i en més bon estat. Les ressenyes es poden trobar a la guia mencionada anteriorment.


Setembre 2018



Sector L'Hereuet

Quedo amb un grupet d'Osona, l'Edu i el Robert (que han proposat el sector) i l'Edu per començar a escalar al matí. Nosaltres ja sortim tard i l'arribada se'ns fa llarga, ja que prenem el camí que indica la guia i també l'aplicació de mòbil. Arribem cap a les 11h a peu de via, i de seguida ens posem a escalar. Fem les següents vies:

Drako (6b, 20m): via que té un inici força vertical, on trobem la màxima dificultat de la via, i més amunt un altre pas però més d'equilibri, i amb un final de panxa però amb bústies. Recomanable.

Anouk (6b, 20m): a l'esquerra de l'anterior, amb la dificultat més repartida i amb el mateix final que l'anterior. Recomanable.

Pluja i rocs (6c, 20m): inici en una fissura oberta, amb uns passos a bloc durillos a vista, i després més fàcil fins arribar al mateix final de les anteriors vies, amb pas més llarg. Encadeno al segon intent. Recomanable.

Putus gabatxos (6b+, 20m): inici vertical de forats allunyats i més fàcil a dalt, passant per un tram ple de defecacions d'aus. Recomanable.

Ratpenat (6c+, 20m): via amb una panxa a la meitat i uns passos a bloc i llargs, força complicats, i un altre pas sense gaire presa i d'equilibri, que ens costen bastant. No encadenem. Final i reunió compartides amb l'anterior via. Recomanable.

Les mil i una nits (6b+, 25m): inici amb pas de panxa a bloc, i continuació per unes fissures invertides diagonals on fer una mica de bavaresa, amb pas estrany, i finalment un ressalt amb pas llarg. Recomanable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada