Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dimecres, 28 de setembre del 2016

Esportiva a Alòs de Balaguer

Escalada esportiva a Alòs de Balaguer (La Noguera)



Sector Cal Cari

L'escola d'Alòs de Balaguer compta amb un mínim d'unes 150 vies d'esportiva repartides en 5 sectors diferents, més les parets de via llarga. En general alguns sectors són de grau molt alt (com El Balcó del Segre o el Barranc de Sant Martí), altres de grau intermig (L'Estret i el Racó del Segre) i un altre de grau baix, que és el que vam escollir, el sector Cal Cari. Aquest té dos subsectors, l'esquerre i el dret.

Vam triar el dret perquè té vies una mica més llargues, entre 12 i 18 metres. Els graus van del V fins al 6c. L'escalada és per agradables plaques verticals de roca calcària orientades al Sud. L'aproximació és molt curta, una pujadeta de 3 minuts, deixant al cotxe a la vora del camí, i des del sector es veu i tot. Les ressenyes les teniu al llibre Lleida Climbs. També podeu trobar ressenyes a Internet. L'equipament el vaig trobar excessiu pel meu gust, els parabolts massa aprop. Les vies que vam fer van ser:

Del Solà (V, 18m): Via senzilla per escalfar, sense problemes, molt agraïda.

Capità Nemo (V+, 16m): Cinquè també molt facilet, amb algun passet que t'hi has de fixar una mica més.

Hac-dos-oh (6a, 16m): Via molt xula amb un inici de placa amb un petit pas llarg de cama, i final amb un joc de fissures i llastres fins a la reunió.

John Silver el Llarg (6a+, 18m): Via més tècnica, on has de mirar bé com et col·loques, sobretot en un pas més complicat, però que es va fent sense gaires problemes, més aviat de preses finetes. Comparteix reunió amb la Del Solà.

Metropúlitan (6a+, 19m): Via molt fàcil pel seu grau, d'escalada més aviar goril·la que no fina, amb cantos generosos i tibar de braços sense gaires miraments.

Sidrall (6a+, 20m): Via bastant dura pel seu grau, a mi em va semblar un 6b. Molt xula, amb passos explosius i continuats, pràcticament no et deixa descansar i et fa tibar de valent.

Farigola i Romaní (V+, 12m): Via plaquera per tornar a la calma que té la seva història perquè se'n va cap a l'esquerra, amb un inici atlètic i continuació de placa d'anar fent.

I fins aquí el dia d'avui, acabem de rematar amb una remullada al riu Segre, que tenim a 50 metres del camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada