Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dimecres, 11 de gener del 2017

Via Quo Vadis a la Paret de les Bagasses

Via QUO VADIS a la Paret de les Bagasses, Terradets (fins a la Falsa Feixa, 200m, 6b+/Ae)
7/1/17

El Robe em proposa de fer un cap de setmana de vies llargues per la Noguera, i no m'ho penso gens ni mica! Anirem també amb l'Enrique (àlies Jabalí), a gaudir de la tàpia d'aquesta espectacular zona.

Després d'un llarg trajecte en cotxe, arribem al pàrquing de Terradets, a la Font de les Bagasses, una mica tard, cap a les 11h. Durant el viatge ja hem decidit la via, que finalment serà la Quo Vadis, però que per motius de temps farem fins a la Falsa Feixa, on es pot abandonar la via, més o menys als 200m, ja que no ens dóna temps d'acabar-la. Ens mirem bé la ressenya, que es pot trobar al bloc del grup Lo Gall de Ponent, i també en aquest altre.




Un cop ens equipem i ens dirigim cap a la gran Paret de les Bagasses, aquesta ja impressiona. Una enorme paret s'alça descomunal a sobre nostre. Travessem el riu pel pont, i després de passar pel túnel del tren, pugem a sobre d'aquest i ens trobem l'inici de la via.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq-WSnMbElGa1yD0rw2J4Ep4zsR-92dmm5-PwoUusO_QtMNTtJBULvnEWo5jp8lHKIAXSvb_N0SHtI6Jvnv3X6B7aHIyLDnV9YEWKQjMmO5aPyx1LG44ALcpN-pSOI9F7RxZtJDim0BnEN/s1600/RESSENYA+QUO+VADIS+%2809.06.12%29.jpg

L'inici és fàcilment localitzable, ja que té una inscripció picada al peu de via ben visible. Ens repartim els llargs, i el Robe comença. Fa bastant fred encara, però el sol es va notant a poc a poc.


L1: 40m, 6a+, comença el Robert. Inici fàcil però de seguida apareix una placa molt llisa, amb uns quants passos fins que el Robe va fent a poc a poc, degut al fred i la poca sensibilitat que té a les mans. Tot i això les assegurances són nombroses i permet la progressió sense patir.






L2: 45m, V+, començo jo, que és el llarg més fàcil hehe. Placa una mica tombada amb passos molt fàcils, amb molt bones preses, que es va fent sense patir gens. Ràpidament fins a la reunió.


L3: 45m, V+, comença l'Enrique. Llarg semblant a l'anterior però més vertical i amb menys preses, mantingut en general. Té algun passet fi que et fa mirar-t'ho bé. L'Enrique se'l treu amb gran mestratge, i arriba a dalt sense problemes.



L4 + L5: 45m, 6a, comença l'Enrique, que empalma els dos següents llargs. El resultat, un llarg molt xulo, vertical i mantingut, amb molt d'ambient. De placa i amb alguns passos fins i molt estètics, on a vegades cal mirar-s'ho. Molt guapo.



L6 + primera meitat L7: 40m, 6b+, comença l'Enrique. El llarg comença amb un fort però curt desplom, que tots fem en lliure sense massa problemes (6b). Després continua en vertical molt divertida. Ens saltem la R6 per continuar uns metres més fins a una reunió que hi ha a l'alçada de la Falsa Feixa, on acabem la via. No sense abans passar un altre sostre, aquest sí, en artificial (estreps), ja que és més llarg, les mans són molt amunt i sense peus.













Descens: comencem a caminar cap a la dreta per la Falsa Feixa en "ensamble", fins a arribar a un tram més complicat (a sota a la foto), on hem de passar per un mur amb mans però molt dubtoses, i sense peus a sota. El moment més delicat del dia, sens dubte, ja que una caiguda hagués suposat un vol en pèndul bastant perillós. Finalment aconseguim passar-lo i ja arribem a la instal·lació de seguretat de la Falsa Feixa, on seguim baixant fins arribar a la carretera.




En definitiva, una via molt bonica, assequible, gens sobada, amb passos molt diversos, molt completa, en un ambient immillorable, ideal per fer al sol en època de fred no extrem. Llàstima però que no l'hàgim pogut acabar, però queda pendent per una altra ocasió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada