Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dissabte, 14 de juliol del 2018

Esportiva a la Vinya Nova

Escalada esportiva a la Vinya Nova (Montserrat)


Mapa de la zona

vinya nova
Mapa de Kpujo


Ressenyes de la Placa Cangur

placa-cangur
Ressenya de Pere Forts

placa cangur
Ressenya de Kpujo


Juliol 2018

Avui torno, després d'un any, i aprofitant la retirada de les restriccions, a la Vinya Nova, i concretament a la Placa Cangur, amb l'Oriol, amb qui escalo per primera vegada, i faig les següents vies:

Placa Cangur

Laiquen (6a): via de placa amb una primera part tombada i fàcil, fins arribar a un ressalt, on la via va cap a l'esquerra i canvia de paret, amb una secció de passos una mica més tensa. Molt recomanable.

Cie (6a/+): via curta amb una primera part de placa fàcil, i un pas a la meitat, després de passar un llavi, bastant tonta i rara, que penso que li donaria un +. Passat això, ja arribem ràpidament a reunió. Recomanable.

Andanadas de hostias (6c+): comença a la dreta de la gran llastra, i encara directa la primera panxeta, i segueix una successió de passos fins, passos més fàcils, alguna panxeta i fins arribar a la panxa final, amb la roca una mica dubtosa, però se supera bé. Molt recomanable.

Amb aquestes vies ja tinc tot el sectoret encadenat a vista (sense comptar els cinquens Tarifa i Cacauet, que no he fet). Així que repeteixo les vies Te deum (6b/+) i Moloko (6b+).



Juliol 2017

Avui busquem un lloc on poder escalar tot el dia, i de seguida ens ve al cap la zona de la Vinya Nova de Montserrat, doncs hi trobem la Placa Cangur, orientada a l'oest, i els Totxos de la Vinya Nova, orientats a l'est. A més a més, ara és l'època d'anar-hi, ja que està restringida l'escalada fins al 30 de juny, i s'ha d'aprofitar a l'estiu per anar-hi. Així que amb el Jordi ens ajuntem amb el Carles, la Carla, la Lena, el Bernardo, i dos més que avui escalen per primer cop, la Mary Ann i el Chetan.

Placa Cangur

Aquesta petita paret consta d'una quinzena de vies, entre el V i el 6c+, amb unes alçades entre 15 i 22 metres aproximadament, en escalada sobre plaques lleugerament tumbades i verticals, i alguna via amb inici de lleuger desplom.


Arribem una mica tard a la paret, cap a les 11 hores, i això ha fet que hàgim tingut poc temps per escalar, però com que també escalarem a la tarda no passa res.

Talo (6a+): comencem escalfant amb aquesta via, que té un inici una mica finet, de mirar-ho bé, fins a la segona xapa, i després es suavitza una mica fins arribar a la reunió, amb passos més evidents i millor presa. Recomanable.

Moloko (6b+): després ens posem en aquesta via, després de veure com la feien en Lluís i en Josep. Té una entrada tensa, després de la grimpada, amb bons forats però desplomat. Un cop passat la cosa es posa vertical i ens fa anar tota l'estona en diagonal cap a l'esquerra, amb passos mantinguts i poc descans. Molt recomanable.



Te deum (6b/+, ressenyat 6c): anem més a l'esquerra a fer aquesta, que ens han dit que no és gaire difícil. Des de baix ja es veu que no té molta tela, i després d'escalar-la puc dir que ni de broma és un 6c, sinó més aviat diria que és 6b o com a molt algun pas de 6b+. La faig sense problemes, excepte xapar la reunió, que queda molt amunt i costa arribar-hi. Recomanable.



Atraco en S. Moritz (6a, ressenyat de 6a+): tornem cap a la dreta a fer el diedre, que malauradament ja està al sol, però té bona pinta. Tècnica de diedre durant tota l'ascensió, amb bona presa a tot arreu. Recomanable.

Haka (6a+, ressenyat de 6b): ja comença a fer calor, però aquesta via encara és a l'ombra, i m'hi fico. L'he trobat prou fàcil, i diria que li escau millor 6a+. Recomanable.


Marxem del sector, que ja li comença a tocar el sol a quasi tota la paret, i volem dinar una mica. Un bon matí amb tot encadenat a vista, i només m'ha quedat el 6c+ per fer de les que volia fer. Però els comentaris dels companys que l'han qualificat de molt dura i el fet que ja estava al sol quan he tingut l'ocasió de fer-la, m'han fet desistir, i queda pendent per un altre dia.


Totxos de la Vinya Nova

Aquesta altra paret, just a davant de la Placa Cangur, és força més gran que aquesta i amb majors alçades. Ja hi havia escalat un parell de cops l'estiu passat, fent uns quants V, V+, 6a i 6a+. Aquest cop toca apretar una mica més..


Palauet (V+): començo per aquesta, amb la intenció de muntar al baixar la de la seva esquerra, que vull fer després. Té una entrada d'anar amb compte, començant per la paret de la dreta i passant a l'altra per buscar la primera expansió. Escalada curta i senzilla. Recomanable.

Fucking brilliant (6c+, ressenyat de 6c): em poso doncs en aquesta via, que ja des de baix es veu dura. I tant que ho és! Té un inici fi, i després encara ho és més, de mans molt petites i peus difícils de col·locar. El següent pas també és dur, i m'he de penjar a mirar-m'ho i descansar. Després d'algun intent frustrat aconsegueixo superar el pas i passar ja a terreny més fàcil, i de seguida la paret tomba i ja s'acaba la via. Si ho comparo amb el suposat 6c de la Placa Cangur estan a anys llum de diferència en quant a dificultat, així que per mi com a mínim és 6c+. L'hauré de tornar a provar un altre dia. Dura però recomanable.

Zomby (6b+, ressenyat de 6b): i ja per acabar, em poso en aquesta via, que té una entrada molt dura, de desplom sense peus pràcticament, i amb mans tipus fissures durilles, de les que has de tibar per sortir i arribar a la segona xapa. M'ha costat una caiguda, on m'ha relliscat la mà, però després l'he pogut fer. La continuació és una placa vertical i mantinguda, de 6b quasi tota, amb una molt gratificant escalada. Molt recomanable.


I fins aquí el dia, jo personalment estic molt cansat, i em fan prou mal les mans. M'he de reservar, que demà tinc un gran repte de via llarga. Abans de marxar, però, ha caigut una bona cerveseta al restaurant de la Vinya Nova, entre rialles i converses. Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada