Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dimecres, 11 de juliol del 2018

Via 98 octanos a la Magdalena Superior

Via 98 octanos a la Magdalena Superior (Gorros, Montserrat)
6a, 140m

8/7/18

Avui tocava iniciar al Benoit en la via llarga, i el Joan també s'hi va apuntar. Vam triar una via d'iniciació, amb grau amable i poc equipada, i també molt recomanada, i som-hi!


Característiques i informació general

Oberta per G. Arias, G. Fabra i M. Pedro (octubre 1985)
Dificultat: 6a
Llargada: 140 metres
Equipament: equipada amb molts parabolts (pintats de color groc)
Material necessari: 14 cintes exprés
Orientació: Nord-est
Grau d'exposició i compromís: Baix
Valoració: Molt bona
Temps emprat: 3:00 hores




Aparcament i aproximació: deixem el cotxe al Monestir i pugem per les escales dels Pobres, fins que arribem al pla de santa Anna, i seguim a l'esquerra i cap avall deixant l'ermita de santa Anna a l'esquerra, pel camí que duu a la zona de Gorros. Al cap de poc arribem a la passarel·la de la Magdalena inferior i seguim cap a la dreta fins arribar al canal entre la Magdalena superior i la Gorra Frígia, on comença la via. Uns 45 minuts.


Ressenyes

Podem trobar la ressenya al blog d'Escalatroncs i al d'El Col·leccionista de vies.

https://escalatroncs.com/wp-content/uploads/2009/09/98oc3.jpg
Ressenya d'Escalatroncs

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzwZuwx9srrmOXaeMS_ScLDKXHlErO0jMBdhPa4hZhrhUqHNAXVkZZNkQZptQVK6VF_yG3nJiwdSL9Mtw-fxthh76wl-JrxP0EovYoweXjkXIITgSkaRd2av0KLRXAwl7wcTltmQIxxZ8/s1600/Magdalena+Superior-98+octans.jpg
Ressenya d'El Col·leccionista de vies


Descripció de la via

La via ens enfila al cim de la Magdalena superior per la cara nord-est en quatre tirades de grau baix (excepte la tercera), amb molt bona roca i un bon ambient de la zona de Gorros. Equipament per no patir gens ni mica, una via molt ràpida i amb molt bones vistes.




1a tirada (IV, 45m): la via comença uns metres amunt del canal, en una petita lleixa on veiem parabolt pintat de groc. Es tracta d'una rampa fàcil i molt equipada, que bastant recte ens duu fins a la primera reunió, còmoda. Al Benoit li cau la magnesiera..


2a tirada (IV+, 40m): tirada també fàcil i molt bonica, on la paret poc a poc es va redreçant, amb molta presa i bona, i molt equipada. Reunió còmoda.


3a tirada (6a, 30m): uns primers metres fàcils fins arribar al tram més difícil de la via, una placa vertical amb bona presa, més petita, però bona, i passos d'anar fent amb força peus, fins que s'acaba la verticalitat i fem reunió en un còmode ressalt. Al Joan a mig llarg li cau una cinta exprés, sense ni adonar-se'n..


4a tirada (IV+, 25m): finalment acabem amb aquest tram també molt fàcil i més curt que els altres, que ens menen feliçment fins al cim d'aquesta bonica agulla. Compte amb tirar pedres, que n'hi ha moltes.





Descens: baixem en dos ràpels, un primer de 10 metres fins a un replà i una mica més avall trobem la segona reunió per fer un altre ràpel de 25 metres. Recomanable descendir en dos ràpels pel perill que les cordes s'enredin als arbres que hi ha al replà. Baixem caminant fent la volta a la Magdalena inferior fins arribar al camí de Gorros, on desfem el camí d'anada.



Valoració general

M'ha semblat una via molt divertida, molt fàcil, molt còmoda, molt ràpida, amb bona roca, bones vistes, i on es concentren moltes cordades en cap de setmana. Massa equipada potser, i una sorpresa que no estigui més polida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada