Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

divendres, 1 de desembre del 2017

Esportiva a La Facu

Escalada esportiva a La Facu, a Canyelles (Garraf)

La Facu és una escola ben coneguda, bastant a prop de Barcelona, amb un accés curtet, i una bona paret de calcari generós amb una vuitantena de vies, la majoria V i V+, però també unes quantes vies entre el 6a i el 6b. L'alçada acostuma a estar entre els 20 i els 30 metres, depèn de la via. El peu de via és una mica accidentat en alguns trams, però permet estar còmode. Les ressenyes es poden trobar a la guia Escalades a 20 minuts de Vilanova i la Geltrú, i també a l'aplicació Crimb Around.


19/11/17

Torno a La Facu després d'un any, aquest cop amb l'Andrea, la Rebeca, la Rosana, l'Olga i el Pol. Algunes bones coneixences i una bona colla pessigolla! Ens ha fet un dia genial, molt de sol i calor, i potser massa. Hem estat millor quan el sol se n'ha anat per darrere la muntanya, però llavors de seguida ha començat a fer fred. Hem estat sobretot al subsector Bomba, perquè hi ha vies per a tots els gustos i graus.

Subsector Bomba

Patadepollo (6a+): repeteixo aquesta via per encadenar-la, i començo amb ella per ser la més fàcil de les que tinc com a objectiu d'avui. Com ja recordo, té un pas a pocs metres d'arribar a la reunió, però aquest cop em surt sense problemes. La resta de la via un gaudi. Molt recomanable.



GEAM 2012 (6b): segueixo per aquesta, que no he provat mai, i és bastant bona, però té una secció dura, almenys a vista, que m'ha fet anar una mica per l'esquerra, xapar i tornar a la dreta. Al baixar he vist que es pot fer recte, però té pinta de més xunga. Recomanable.



Masan i Masan (6b): repeteixo aquesta via, perquè també m'havia quedat pendent d'encadenar. Recordo que tenia una secció més tècnica cap a la meitat, i així és. Aquest cop, però, la passo sense problemes, i surto fàcilment fins a la reunió. Molt recomanable.



La bomba (6c): com que no hi ha més 6b's, toca posar-se en aquesta, evolució natural. La provo una primera vegada i m'encallo al pas dur, abans d'una panxeta. Descanso i ho miro bé. Després ho veig i el faig sense gaires problemes. La repeteixo després per encadenar-la al segon intent. És un pas de bloc que no és tant dur quan el coneixes. Molt recomanable.

Descansant després del pas a la via La bomba (6c)

Joana (V+): faig la via al final del dia per desmuntar-la, ja que l'Andrea i la Olga estan rebentades. Us ho heu currat, feres! Una via molt divertida i agraïda. Molt recomanable.

Subsector Nausika

Rosa Sala (V): anem una mica més cap a la dreta, i fem aquesta via, que és molt fàcil i divertida, amb molt bona presa i vertical. Molt recomanable.

Cantábrico (6a): encara ens queda temps i em poso en aquesta altra via, que té un pas de panxa a l'inici una mica duret pel grau, o és que estic una mica cansat ja. Un cop superat segueix en placa en tendència cap a l'esquerra (no a la dreta), amb passos d'anar fent. Recomanable.



Un dia molt bo, en molt bona companyia i amb molts objectius de la llista aconseguits. Encara queden algunes coses més amunt de 6a+, i sinó un altre dia es pot fer una ratllada massiva de 6a's. La companyia i el bon rotllo ha estat tant que ens n'hem anat a fer una cerveseta després. Salut i fins molt aviat!!



24/12/16

Feia molt de temps que volíem anar a La Facu, aquesta gran facultat de l'escalada. I què millor que el dia abans de nadal! Doncs així ho vam comentar, i la cosa es va anar fent grossa, i al final hem acabat sent una bona colla: el Jordi, la Judith, la Laura, l'Albert, la Bretxa, la Clara, la Íngrid, el Pau, la Lídia, el Roger i jo! A tope!! Així que el dia pintava bé!

Després de sortir una mica tardet, i de parar a fer un cafetó, ens hem plantat a peu de via, on hem trobat el grup de la Clara. I vinga, que no tenim tot el dia! Ens hem posat a fer vies de seguida, amb un sol espaterrant que ens ha acompanyat durant pràcticament tota l'escalada, fins que s'ha post darrera la muntanya de l'esquerra, aproximadament a les 16h.

I això és el que ha donat de si el dia (almenys per part meva):


Subsector Lluna

Freddy Krueger, 25m (6a): via molt bonica, amb molta verticalitat i fins i tot una mica desplomada en algun tram. Amb passos molt divertits, i molt contínua, de regletes, i bones preses en general, disfrutona. S'ha de vigilar, perquè a la part de dalt la corda se'ns ha enganxat dues vegades a una escletxa petita, i la corda s'hi ha quedat travada. Tot i això, molt recomanable.

Íngrid resolent la via Freddy Krueger (6a)


Neus G, 25m (6a): via que va per l'esquerra de l'anterior, també 6a però pel meu criteri una mica més fàcil. I més discontínua, amb una sèrie de lleixes que s'han d'anar superant amb facilitat. Personalment no m'ha agradat tant com l'altra, perquè té menys ambient, però val la pena. Té reunió pròpia. Recomanable.

Clara a Freddy Krueger (6a), i a l'esquerra, la corda passada per la Neus G (6a)


Charles Manson, 20m (6b): via que va per l'esquerra de l'anterior, i que ha resultat ser una via molt guapa i fanàtica. Amb un lleuger desplom fins a meitat de via, després es redreça una mica. Et fa gaudir molt dels passos, que és millor anar enllaçant sense pensar-s'ho gaire, amb mans i peus suficients. Per alegria meva l'he encadenat a vista posant cintes. Molt recomanable.

Pau descansant a la via Charles Manson (6b)


Subsector Chacaraju

Se'ns acaben les vies a la paret del subsector Lluna i anem una mica més a la dreta. Trobem una petita zona de placa.

Chacaraju, 20m (6b):  veig aquesta altra via i decideixo ficar-m'hi. A la tercera xapa té un passet durillo de bloc que em fa relliscar i caure. Després de mirar-m'ho una mica, segueixo amunt superant el pas, i després ja per terreny més assequible. Hi ha un "aleje" impressionant, d'uns 4 metres ben bé, que no mola gens, però per sort és més fàcil que la part de baix. Finalment arribo a reunió més tranquil. No li he trobat gaire el color. Poc recomanable.


Subsector Bomba

Sembla que el subsector anterior no té gaire èxit, i la gent va tirant cap a aquest, ja conegut per mi i la Laura, que hi vam estar el maig de l'any passat. Realment, no és d'estranyar que sigui un tros de paret molt concorregut, doncs les seves vies són molt bones.

Masan i Masan, 25m (6b): després d'esperar una mica, ja que hi havia cua, ens hem posat a aquesta via, que feia bastant de goig des de baix. Començament de placa, i a la meitat desplom amb bona presa en general, però que et fa pensar-ho bé. Moviments molt bonics per sortir del desplom, amb bones mans. Després part final vertical i tombat més fàcil. Per desgràcia no he pogut encadenar, perquè he caigut al sortir de la panxa, però un altre dia surt. Molt recomanable.

Íngrid iniciant el desplom de la via Masan i Masan (6b)


Patadepollo, 25m (6a+): via una mica més a la dreta, que és de placa amb mans entre bones i fines, depèn del tram, però d'anar fent, fins al pas clau, que es troba a l'última xapa, abans de la reunió. Exigeix equilibri i tibar a parts iguals, però si trobes les millors preses resulta més fàcil. A mi no em surt, i la falta de pila em fa trampejar el pas clau. Però queda pendent. Recomanable.

Laura a la via Patadepollo (6a+)


Rakel, 25m (6a): el dia es va acabant, i la llum cada cop és menys intensa. Fem aquesta via per anar plegant veles. Jo la tenia pendent d'encadenar, i avui surt sense problemes. El més complicat és sortir d'un mini-sostre, però que té molt bones mans, a triar. Pas ràpid i atlètic i ja està fet. Uns quants metres més fins a la R i ja la tenim. Recomanable.

Jordi a la via Rakel (6a)

Abans de marxar, però, la Tere em proposa de muntar una via perquè la pugui fer ella amb una mà, ja que l'altra la té trencada. Anem a buscar una via al subsector Hasta el infinito i más allá, concretament la via Lola (IV+), de 35 metres, i que recorre a la part mitja un bonic diedre amb una gran escletxa on fer una mica de bavaresa.

Al grup també s'han fet les següents vies (almenys que em consti):

Subsector Lluna: Sira (V), Pol-Laieta (V) i Lluna (V+).
Subsector Bomba: Los tres magníficos (V+).


I aquí acaba el dia, molt contents per l'escalada i per les coneixences i les retrobades! Avui he aprofitat per fer publicitat del bloc, així que podeu deixar algun comentari so voleu! hehe ;) Ha estat un plaer compartir escalades amb vosaltres! Fins molt aviat!


Art a la roca, a baix del camí d'ascens a la paret

3 comentaris:

  1. Havies de posar el comentari de "fanàtica" a la Charles Manson, que crack! ;)

    ResponElimina
  2. Hahaha totalment! Però no és la única! ;)

    ResponElimina
  3. Bonissims ressenyes! Crec que demà ens veiem! :)

    ResponElimina